contacteer ons met al jouw vragen 

 

U kan - hoe graag we het ook willen - nog niet bij ons op de koffie komen. U kan wel onze contactgegevens hier terugvinden.

 

Jade: +32 485 48 58 59

Marit: +32 485 86 25 69

facebook

Passtraat 416
9100 Sint Niklaas
Belgium

Blog

Een heerlijke blog over koffie en thee. Geschreven door de dames van Cothé.

Vzw De Kinderen te Roeselare

Marit-Jade Strobbe

Dit event was een toppertje. Joelle en Marit bereiden met zorg de espresso, americano en cappuccino. Sophie en Lotte staan in voor een vriendelijke bediening van zo'n 200 personen en schenken homemade iced tea.

Blije gezichten, een straaltje zon, hard werken, goed gezelschap, daar word je goed gezind van.

Om af te sluiten, nemen we samen nog de tijd om te lunchen in Roeselare.

Merci girls!

 

 

DE Bonte Fabriek - 30 april en 1 mei

Marit-Jade Strobbe

Tussen meerdere grote en andere kleine webshop stond Cothé een weekend lang te popelen om jullie te ontvangen. 
De thee die in kleine bekertjes te degusteren was, werd geproefd, goedgekeurd en gekocht :) 
We hebben heel wat bekende gezichten gezien, maar bleven toch wat op onze honger zitten. Schoolfeesten, goed weer en activiteiten tijdens dit verlengde weekend waren reeds gepland, waardoor de drukte nog leek mee te vallen voor Cothé.

Het pakhuis is een toffe beurs waar je beslist eens naartoe moet komen. Twee keer per jaar wordt de beurs georganiseerd in het Bauhaus in Sint-Niklaas.

Neem eens een kijkje op www.debontefabriek.be

 

Cothé Brunch editie I

Marit-Jade Strobbe

Gezellig tafelen, gezond ontbijten, tijd nemen voor een lekker cappuccino en een babbel onder vrienden. Dat was het gevoel dat wij overhouden aan onze eerste brunch. 
Het eten werd gesmaakt. 
Tot het laatste plakje geitenkaas en een kruimeltje van een homemade cracker werd er genoten met volle teugen.

Na het ontbijt werd er voor de eerste editie een koffiedegustatie gehouden. Er was veel dynamiek in de groep. Zou dit komen door de gevulde magen en de leuke gesprekken vooraf?

Wij plannen binnenkort een nieuwe brunch. Dit keer met een theedegustatie.

We testen dan ook nog wat nieuwe gerechtjes!
Zorg dat je erbij bent!

Pakhuis editie II - feestdagen 2015

Marit-Jade Strobbe

De Nylonfabrik werd onder leiding van Veerle van Kove (interieurarchitecten) en Veerle van FoudeFeu (keramiek) omgetoverd tot het Pakhuis.

Het pakhuis wordt een vaste waarde tijdens de feestdagen. Kooplustigen van het jaar ervoor alsook nieuwe geïnteresseerden vonden hier hun kadootje.

Een 10-tal zaken (waaronder Cothé) presenteerden hier hun producten. 
Veerle en Veerle selecteerden mensen met een passie voor hun product. Van gin over notebooks en handmade breiwerk tot keramiek en juwelen, tijdens het pakhuis vond je kwaliteit!

Volgend jaar weer? Wij zijn van de partij! Love this!

 

 

Brunchen? Thuis? .... JA! inclusief degustatie

Marit-Jade Strobbe

Het lijkt een trend te worden :) Waarom ver rijden als het ook thuis kan?
Lotte brengt haar geliefden samen voor een brunch. Als verrassing zorgt ze voor een extraatje, een degustatie.
Na gezellig bijpraten, het proeven van enkele nieuwe gerechtjes en met gevulde magen, genieten de dames van een degustatie.

Thee is zeer goed voor de spijsvertering. Ideaal na het eten. Sommige infusies zijn dat ook. 

Onze baby's dream werd uitverkoren. Dit is een melange van venkel, appel, linde en lavendel. Niet enkel jonge mama's maar ook eenieder die van infusies houdt, zal deze venkelthee 'bevallen'. hèhè

Thuis brunchen en kinderen meenemen. Dat mag. Ook zij konden meegenieten! Een thee tijdens het eten en daarna eentje meenemen voor thuis.

Theedegustatie bij Markant Bonheiden en Best Pittig in Temse

Marit-Jade Strobbe

Tijdens de maand oktober 2015 mochten we de avond van menig actieve jonge vrouwen goed inzetten.
De vrouwengroepjes Markant en Best Pittig organiseerden zelf hun degustatie en zorgden voor telkens een 20tal theefanaten.

We brachten de vrouwen kennis bij over een Pu Erhthee (wel tot 100 jaar gerijpt) en over Japanse matcha thee. 

De meeste onder hen kwamen als liefhebber van infusies, maar konden na onze infosessie een losse witte thee wel smaken.

Jasmin Dragon Pearls kwamen hier uit als de summit.

Dankjewel Markant, dankjewel Best Pittig!

Floom Delight 22/11/2015

Marit-Jade Strobbe

Wat zeg je van een zondag om 16u met hoogstaand culinair genot en kwalitatieve koffie en thee?

Een must om te doen!

Julie van Floom zorgt voor een zoete en een hartige snack met dat 'tikketje' meer. Of mogen we onze bescheidenheid laten vallen en zeggen dat dit gewoonweg DELICIOUS food is.
Floom staat garant voor biologische gezonde granola. Met deze delight toont Julie dat ze op basis van haar granola top desserts kan bereiden.

 

Koffie en theedegustatie 26/11/2015

Marit-Jade Strobbe

De laatavond-editie van onze degustaties lokte ditmaal veel vrouwen.
Het werd een gezellig onderonsje.

Wij vinden het steeds fijn om te zien hoe de "theorie" tijdens een koffiedegustatie wordt toegepast tijdens het koffiecuppen.

Het was een groep met goede smaakpapillen. De oudere koffie werd herkend als zijnde een doffe koffiesmaak. De single origin coffee werd als 'zoet' ervaren. En onze koffiemelange werd gesmaakt als chocolade. Proficiat. Wij hadden een single origin Guatemala geselecteerd en de Bleu uit ons koffieassortiment.

Tot de volgende ladies!

 

Degustatie @Makro oktober 2015

Marit-Jade Strobbe

De koffieliefhebbers en Makro-klanten konden twee zaterdagen op rij genieten van een degustatie. Cothé deed de proef op de som met het assortiment koffies uit een supermarkt. Verrassende resultaten kwamen uit onze prijs-kwaliteitstesten.

Blij waren we met de talrijke opkomst naar deze degustaties. We onderwezen de klanten en hielpen hen met het maken van een koffiekeuze uit het ruime aanbod.

Zeer leerrijk zo'n koffiecupping, zowel voor Cothé als voor jullie. 

Een degustatie volgen is een must, hoorden we tal van liefhebbers zeggen.

Dank aan Makro!

 

Vrijgezellen 'Love is Brewing'

Marit-Jade Strobbe

Een vrijgezel die dol is op koffie? Niets vraagt meer dan een koffie degustatie op haar vrijgezellendagje!

Het deed ons heel veel plezier dat er grote interesse was! Velen drinken graag een lekker tas koffie, maar wat maakt koffie lekker? Welke smaken zitten er in koffie en wat zijn de verschillen van smaak tussen bijvoorbeeld robusta boontjes en arabica boontjes? Dit werd al snel duidelijk in de proefsessie. Iedereen kon bij het cuppen de smaken onderscheiden. Wij, natuurlijk, super fier!

Alles werd ingericht in het thema. De decoratie werd aangepast en er volgde ook nog een sessie latte art, hartjes maken. Zo blijkt dat het niet zo simpel is dan het lijkt. Maar met hier en daar wat ondersteuning, heeft Sylvie toch wat moois kunnen maken van haar latte art voor haar verloofde! Met hartjes en zelfs de initialen van de twee.

Super tof! Heel veel geluk samen en denk hieraan: Great things start with a cup of coffee. Enjoy!