contacteer ons met al jouw vragen 

 

U kan - hoe graag we het ook willen - nog niet bij ons op de koffie komen. U kan wel onze contactgegevens hier terugvinden.

 

Jade: +32 485 48 58 59

Marit: +32 485 86 25 69

facebook

Passtraat 416
9100 Sint Niklaas
Belgium

DSC_5455.JPG

Tips & Tricks

 

Leuke recepten, het zetten van koffie op verschillende methoden en hoe thee of een infusie het best tot zijn recht komen, kom je hier allemaal te weten.

 

Op elk pakje thee wordt vermeld welke de beste manier is om de thee tot zijn recht te laten komen in je tas. Wist je dat het water een zeer groot aandeel heeft in de smaak van je thee? Let daarom goed op het water dat je koopt. Op elke waterfles staat een droogrest vermeld. Deze zou het best onder de 50mg/l zijn voor het zetten van thee of koffie. Neem geen water van de kraan als je de pure smaak van thee wil leren kennen. 


Wist je dat cafeïne en theïne eigenlijk het zelfde zijn?


Wat is het verschil tussen witte en groene thee? Witte thee is enkel de niet-geoxideerde thee waarbij de jongste toppen van de theeplant worden geplukt in het vroege voorjaar, net voordat ze open gaan. Deze theeblaadjes worden dan gedroogd. Groene thee bekomt men door de theeblaadjes na de pluk snel op te warmen waarna ze te drogen worden gelegd. Zo krijgen zij hun specifieke groene kleur.

 


Kwalitatieve thee krijgt in deze theemaker van EvaSolo de perfecte kans om tot zijn recht te komen. Bekijk hier het filmpje.

 
 

Veel mensen denken dat espresso veel meer cafeïne bevat dan een filterkoffie. Nochtans bevat een espresso minder cafeïne. Koffie wordt tijdens het zetten van espresso onder druk gezet. De koffie heeft een zeer korte extractietijd. Hierdoor krijg je weinig cafeïne in de kop. Slow koffie (=filterkoffie) heeft een langere extractietijd en bevat meer cafeïne.


Het drinken van groene thee is goed voor je gebit, want het bevat fluoride dat zorgt voor sterke tanden. 


Hier leer je hoe je koffie zet met de french press methode.

 
 

Unwashed coffee?

Bij ongewassen koffie wordt de koffiebes, waarin twee koffieboontjes, gedroogd in de zon op droogbedden. Dit alvorens tot een verwerking over te gaan. Het wordt ook wel de "natural" koffieverwerking genoemd.

Dit proces vraagt veel handwerk. Het is de oorspronkelijke verwerkingsmethode. De bessen blijven in de zon drogen tot ze 'rozijnachtig' zijn. Dan wordt de koffieboon uit de koffiebes gehaald en verder verwerkt.

Door veelvuldig handmatig manipuleren van de koffiebes, is er meer kans op onvolmaaktheden. ('defects')

In onze koffietas geeft dit een breed smakenpallet met een lagere aciditeit.