Theeblending

Bij Cothe zijn we onze eigen kruidenmelanges beginnen samenstellen een goed jaar geleden. 

We hadden er toen al 6 jaar ervaring opzitten.

Kruidenthee krijgt bij de meeste theedrinkers toch de voorkeur, alsook bij mij, Marit. 

Theïne is voor mijn lijf oppeppend, net als cafeïne, kinine geeft dat aanleiding tot heel moeilijk inslapen. 

Voor de middag geen probleem, dan smaak een zwarte of groene thee ook. Sinds kort hoort daar ook matcha bij, maar daarin moeten we ons nog wat meer verdiepen om jullie hierin correct advies te geven.


No sugars 

Vorig jaar dus, werd het plots onmogelijk om nog evenementen te organiseren en degustaties te houden. Daarom lag de focus op de inhoud van sommige kruideninfusies. 

Eigenlijk vond ik zodanig weinig zuivere kruidenmelanges. Ook weinig losse kruidenthee. Dus gingen we zelf aan de slag.

We experimenteerden met kruiden, en toch kregen we maar niet datzelfde resultaat, als bij andere herbal teas.

Rode vruchten thee leek steeds smaakloos wanneer we melangeerden.

Leg maar eens een gedroogde rozijn in warm water 🙂 deze geeft na 5 minuten je water geen intens zoete smaak.

Vaak kwamen we dan tot de realisatie dat er suikers toegevoegd zijn.

En dat willen we bij Cothe ten allen tijden vermijden.


Melange

De ideale blend bestaat uit 4 verschillende of meer smaken. Een smakentabel kan daarbij helpen. Een buikgevoel kan ook helpen :)

Ginger Lemon is een gekende combinatie. Kurkuma zoals bij onze Energy Ginger zorgt voor een extra dimensie en geeft een intense kleur. De citroenschil geeft dan weer meer de citrustoets.

Hoeveel je van elk nodig hebt dat is proberen en nog eens proberen. 

Vorige
Vorige

Hibiscus

Volgende
Volgende

Thee versus kruideninfusie